top of page
Green Indoors

Kedvezményezett neve: AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt.

Támogató: Külgazdasági és Külügyminisztérium

Projekt címe: „Hozzájárulás exportfejlesztés célján tervezett donor projektre szóló ajánlatok előkészítési költségeihez”

A támogatás összege: 10 000 000 Ft

A támogatás intenzitása: 35,15%

 

A Projekt tartalmának bemutatása:

A Támogató, összhangban a hazai vállalkozások külpiaci sikeressége érdekében szükséges exportfejlesztési intézkedésekről szóló 1171/2019. (IV. 1.) Korm. határozatban (Nemzeti Exportstratégia, a továbbiakban: „NEXT”) megfogalmazott stratégiai célkitűzésekkel, a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások külpiaci tevékenységének előmozdítása érdekében az export növelését előmozdító pályázati felhívást (01-KKM-EXPORTKOORD-2020) tett közzé. Cégünk pályázatot nyújtott be a külpiaci tevékenységeinkkel összefüggő törekvéseink előmozdítására, melyet a Támogató támogatandónak ítélt, aminek eredményeként hozzájárul az exportfejlesztésünk érdekében előkészített projektjeink során felmerülő költségekhez.

 

Cégünk nemzetközi részlege (IBU – International Business Unit) megbízatása a 2000-es évek eleje óta, hogy Magyarország mellett aktív tevékenységet folytasson külföldön is, donor (EU-s, Világbanki, ENSZ, EBRD, stb.) finanszírozású tanácsadói projektek megvalósítása révén. Az elmúlt 15 évben az AAM több mint 100 nemzetközi donor projektet nyert el és valósított meg, nemzetközi közbeszerzési eljárásokban tett sikeres ajánlatadásai révén, főképp a nyugat-balkáni országokban (Szerbiában, Albániában, Koszovóban, Montenegróban, Észak-Macedóniában, és Bosznia és Hercegovinában), de számos projektet implementált Romániában, Bulgáriában, sőt az afrikai, amerikai és az ázsiai kontinenseken is.

Az AAM tapasztalata a donor finanszírozású projektekben, pályázási és projektmenedzsment gyakorlata, kapcsolatrendszere, továbbá földrajzi és kulturális közelsége mind versenyképessé teszik a nemzetközi piacokon való működéshez. 

A támogatás a donor projektek elnyeréséhez szükségesen felmerülő költségek egy részét fedezi, és hozzájárul ahhoz, hogy az AAM sikeresen folytassa a magyar szaktudás és szakértők exportálását a célpiacokra az elnyert projektek keretei között.

 

A támogatás időtartama: 2020.01.15 - 2021.06.30.

KKM_logo_edited.png
NEXT_LOGO_edited.png
bottom of page